Vår bakgrund
h_j_1_motetI början av april 2006 packar Brudgummen sin resväska med badbyxor och simfötter och reser till Korsika i Medelhavet för att arbeta en säsong på det svenskdrivna hotellet Napoleon Bonaparte i Île Rousse. Han ska arbeta som barnklubbsledare i ”Langley wave breakers” men tills säsongen tar fart tjänstgör han i baren och restaurangen under några veckor.

I slutet av april 2006 åker Bruden med familj till Korsika för att fira hennes mammas 50-årsdag. Av en händelse har de bokat in sig på ett svenskdrivet hotell, Napoleon Bonaparte, i Île Rousse.

Vårt första möte

Soliga dagar far förbi och inte förrän näst sista dagen på familjen Ericsons semester, frågar Brudgummen försynt om Bruden vill följa med på en av hotellets aktiviteter, en ridskoletur i bergen kring Monticello. Lite nonchalant förklarar han att han som reseledare måste uppleva hotellets samtliga aktiviteter för att kunna berätta målande om dem för hotellets gäster. Han har genomfört canyoning, rutschkana nedför en fors, han har klättrat på Via Ferrata, men än har han inte deltagit i ridturen.

Bruden, som anser sig rätt säker i sadeln efter otaliga år på Billdals ridskola, är vanligtvis inte så imponerad av ridturer på led i sakta mak på  trötta ridskolehästar. Men förslaget lockar. Som (ständig) fattig student måste hon be pappa Peter om lov, eller snarare cash, för att kunna följa med.  Med det avklarat studsar Brudgummen iväg till ”Repan” för att boka in de två på ridturen.

När Bruden återkommer till Brudgummen, klädd för ridtur, förklarar han generat att det tyvärr bara fanns en plats kvar på ridturen, men att han såklart bokat in henne på den platsen. Bruden känner sig störtlöjlig och ångrar kraftigt sitt beslut att följa med på ridturen. Dock kan hon inte med att avboka sin plats, då det skulle bli mycket uppenbart att hon enbart ville följa med p.g.a. sällskapet. Följaktligen åker Bruden ensam iväg på ridturen, lätt missnöjd med händelsernas utveckling.

Men skam den som ger sig.  Mindre än 24 timmar innan flygets avgång tillbaka till Göteborg, börjar Brudgummen ordna fantasifulla drinkar till Brudens familj och lyckas snacka in sig på plussidan hos Bruden igen. Senare på kvällen lämnar de hotellet för att kunna prata ostört, men springer rakt in i ett helt gäng av Brudgummens hotellkollegor på Bodegan. Till frukost dagen efter serverades leenden och kommentarer i kubik.

Charterflört? Två ytterligare resor samma sommar gör Bruden ner till Korsika och även Brudgummen hinner med ett par resor till Lund och Göteborg innan säsongen är slut. Kärlek!

h_j_flyttar_ihopVi flyttar ihop

I januari 2007 packar Bruden ner delar av sin studentlägenhet på Vildanden, Lund, i fem väskor, tar tåget till Stockholm och flyttar in till Brudgummen i hans etta vid Brommaplan. Hon försöker sedan under nästan 1,5 års tid få in resterande möbler och prylar, till Brudgummens eskalerande missnöje. Till slut inser vi att mer plats skulle lösa problemet, och i april 2008 flyttar vi till vår fina tvåa i Midsommarkransen.

Vi förlovar oss

I november 2009 reser vi på vår första gemensamma resa (längre bort än Åland) till Goa i Indien. En kväll ordnar Brudgummen ett ensamt bord mitt på Aswems strand, långt ifrån andra gäster på den enda restaurangen. Efter en romantisk middag frågar han om vi inte ska gå på en promenad efter maten. Sådana förfrågningar från Brudgummen tillhör inte vanligheten, å andra sidan är det ju inte vardag att sitta på en öde strand med levande ljus som enda ljuskälla heller, så utan att Bruden funderar alltför mycket vandrar vi iväg i vattenbrynet. Då frågar han plötsligt om hon vill dela resten av sitt liv med honom, och hon svarar JA!

hannajohn_forlovning